Home Paginaopmaak Koptekst

Koptekst

Een koptekst is die tekst, zoals de title van een document die je bovenaan elke pagina vindt. Koptekst wordt normaal gezien afgedrukt op elke pagina in een document.
Om een koptekst in te voegen klikken we op de knop koptekst in de groep Koptekst en Voettekst in het Lint Invoegen.

Je kan een van de voorgestelde kopteksten kiezen en aanpassen:

Als we zelf volledig vrij een koptekst willen opmaken, en of een bestaande koptekst bewerken, klikken we op Koptekst bewerken…, of we dubbelklikken in het gebied waar de koptekst verschijnt. De koptekst is geopend.

Als je cursor in het tekstvak staat krijg je een extra lint, het Ontwerp Lint:

We behandelen de groepen in het lint kort:

Deze groep is dezelfde als de groep Koptekst en Voettekst van het Lint Invoegen

Met deze tools kan je een aantal objecten invoegen op de cursorpositie. Hiermee kan je bijvoorbeeld een logo op elke pagina plaatsen.

Elke sectie kan een andere koptekst hebben, hiermee kunnen we kopteksten aan elkaar koppelen, en navigeren tussen de kop- en voetteksten.

Met deze opties kunnen we bv de eerste pagina van een tekst of sectie een afwijkende voettekst geven, dit kan nuttig zijn om bv geen voettekst op de eerste pagina te plaatsen. Ook kan je rechter en linker pagina’s een andere kop- of voettekst geven, dit kan nuttig zijn als je bv paginanummers aan de buitenkant van een recto verso afgedrukt boek wil plaatsen.

Met deze opties kan je positie van kop- of voettekst bepalen.

Voorkennis

geen

Procedure | Interactief | PDF Documenten

2008 Inhoud: Koen Pauwels • Design: Koen Pauwels