Home Index en verwijzingen Inhoudsopgave invoegen

Inhoudsopgave invoegen

Mocht u een lang document maken met koppen en subkoppen, zoals een jaarrapport of een catalogus met meer secties, dan zult u misschien een inhoudsopgave aan het begin van het document willen toevoegen om uw lezers een overzicht van de inhoud van het document te geven en hen te helpen naar specifieke delen te navigeren. U kunt het begin van elk deel in een document dat zal worden afgedrukt aangeven met een paginanummer.

Word verwacht standaard dat er een inhoudsopgave moet worden gemaakt op basis van de alinea’s in de tekst die u hebt opgemaakt met de standaardstijlen voor koppen (Kop 1, Kop 2 enzovoort). (Word kan ook een inhoudsopgave maken op basis van overzichtniveaus of op basis van velden die u in uw document hebt ingevoegd.) Word zal de items voor de inhoudsopgave identificeren en de inhoudsopgave als een enkel veld op de plaats van de tekstaanwijzer invoegen als u Word opdraagt een inhoudsopgave te maken. U kunt de elementen waarop Word de inhoudsopgave baseert op elk gewenst moment wijzigen.

Je voegt een inhoudsopgave toe op de positie van de cursor met de knop Inhoudsopgave van de Groep Inhoudsopgave in het tabblad Verwijzingen van het Lint.

De galerie Inhoudsopgave (die beschikbaar is in het tabblad Verwijzingen) biedt drie standaardopties voor de inhoudsopgave:


  • Automatische inhoudsopgave 1. Deze optie voegt een inhoudsopgave in met de kop Inhoud.
  • Automatische inhoudsopgave 2. Deze optie voegt een inhoudsopgave in met de kop Inhoudsopgave.
  • Handmatige inhoudsopgave. Deze optie voegt een inhoudsopgave in met tijdelijke aanduidingen die u zelf moet invullen.

De opmaak van de items in een inhoudsopgave wordt bepaald door negen ingebouwde niveaus aan stijlen (inhopg 1, inhopg 2 enzovoort). Word zal standaard de stijlen gebruiken die in de aan het document gekoppelde sjabloon zijn toegekend. Mocht u een andere stijl willen gebruiken, dan kunt u onder de galerie Inhoudsopgave op Inhoudsopgave invoegen klikken, in plaats van op een van de standaardopties in de galerie te klikken. Het dialoogvenster Inhoudsopgave zal daarop openen, waarin u uit allerlei varianten kunt kiezen, zoals Klassiek, Elegant of Eenvoudig. Hebt u de inhoudsopgave eenmaal gemaakt, dan kunt u deze met de hand opmaken door tekst te selecteren en daar teken- of alineaopmaak of stijlen op toe te passen. U kunt de tekst van een inhoudsopgave bewerken, maar het is veel gemakkelijker om Word het werk voor u te laten doen, door op de knop Tabel bijwerken te klikken. U kunt kiezen of u alleen de paginanummers wilt bijwerken, of u kunt de hele tabel bijwerken (opnieuw maken), indien u koppen hebt toegevoegd, verwijderd of bewerkt.

Als je later opnieuw tekst invoert, zal de inhoudsopgave aangepast worden telkens je het document afdrukt. Je kan de inhoudsopgave ook bijwerken door je cursor in de inhoudsopgave te plaatsen en te klikken op de knop tabel bijwerken in het tabblad Inhoudsopgave van het lint.


Voorkennis

geen

Procedure | Interactief | PDF Documenten

2008 Inhoud: Koen Pauwels • Design: Koen Pauwels