Home      

Achtergrond verwijderen

Je kan een achtergrond van een afbeelding verwijderen om het onderwerp van de afbeelding te accentueren of te benadrukken of om storende details te verwijderen.

Als de achtergrond wordt verwijderd houd je enkel de bloem over:

Je kan de automatische achtergrondverwijdering gebruiken of lijnen tekenen om aan te duiden welke gedeelten van de achtergrond van de afbeelding je wil behouden en welke je wil verwijderen.

Belangrijk Als je een afbeelding comprimeert om de bestandsgrootte te wijzigen, verandert de hoeveelheid details in de bronafbeelding. Dit betekent dat de afbeelding er na de compressie anders uit kan zien dan voor de compressie. Daarom moet je de afbeelding comprimeren en het bestand opslaan voordat je de achtergrond verwijdert. Als de compressie plus de achtergrondverwijdering er niet naar wens uitzien, kan je de compressie zelfs opnieuw uitvoeren nadat je het bestand hebt opgeslagen zo lang je het programma waarin je werkt, niet hebt gesloten.

Hoe ga je te werk:

  • Klik op de afbeelding waarvan je de achtergrond wilt verwijderen.
  • Klik onder Hulpmiddelen voor afbeeldingen op het tabblad Opmaak in het lint in de groep Achtergrond op de knop Achtergrond verwijderen.

  • Klik op een van de handgrepen op de lijnen van het selectiekader en sleep vervolgens de lijn zodat deze het deel van de afbeelding bevat dat je wil behouden en het grootste deel van gebieden uitsluit die je wil verwijderen.

In veel gevallen kan je het gewenste resultaat zonder extra werk bereiken door te experimenteren met de positie en de grootte van de lijnen van het selectiekader.

Voer eventueel een of beide van de volgende handelingen uit:

  • Om aan te duiden welke delen van de afbeelding je niet automatisch wilt laten verwijderen, klik je op Gebieden markeren om te behouden.
  • Om aan te duiden welke delen van de afbeelding je wil verwijderen naast de delen die automatisch zijn gemarkeerd, klik je op Gebieden markeren die je wil verwijderen.
  • Als je van gedachten verandert over een gebied dat je met een lijn hebt gemarkeerd, om het te behouden ofwel te verwijderen, klik je op Markering verwijderen en vervolgens op de lijn om deze te wijzigen.

Klik op Sluiten en wijzigingen behouden in de groep Sluiten.

Klik als je de automatische achtergrondverwijdering wil annuleren op Sluiten en wijzigingen negeren in de groep Sluiten.


PDF versie van deze tekst:
Achtergrond verwijderen

Inleiding | Handleiding en Studietips | Documenten | Informatie

2008 Inhoud: Koen Pauwels • Design: Koen Pauwels